Kurs i Stockholm 11-12 januari 2020

Vill du se på din text, idé och process från nya perspektiv? Pröva ett lekfullt arbetssätt som har tydliga ramar och dynamiskt innehåll? Nu erbjuder vi en helgkurs i att använda psykodrama som textutvecklingsverktyg. Du väljer själv om ditt fokus är din aktuella text eller skrivandet som process.

Psykodrama för skrivandet är en metod för att se, fördjupa och effektivt utveckla dina texter. Metoden har sin grund i JL Morenos psykodrama och har bland annat använts på Dramatiska Institutet/Stockholms Dramatiska Högskola och Berghs.

Kursmål:

Du får en introduktion till psykodrama som textutvecklingsverktyg och lär dig att använda rollbyte, dubbling och spegling för att utveckla ditt skrivande.

Kursupplägg:

Två veckor före kursen får du övningar som hjälper dig att värma upp och att välja vad du tar med till kursen. Under kurshelgen kommer du att få tid att arbeta med din text. Arbetsformen är styrd, men innehållet är dynamiskt. Du styr arbetet med din text i samarbete med kursledaren.

Praktisk information:

Liten grupp: Max 6 deltagare
Tid: 11-12 januari, lördag kl 9-16.30, söndag kl 9-16
Plats: Gamla Stan i Stockholm
Kursmaterial, fika i form av kaffe/te och frukt ingår, lunch på egen hand.
Kostnad: 3 500  kr exkl moms
Sista anmälningsdag: 27 november

Kursledare:

Malin Elgborn var i tio år skrivpedagog på Jakobsbergs folkhögskola med inriktning prosa, lyrik och dramatik. Hon har en mastersexamen i psykodrama från Anglia Ruskin University i Cambridge. Hon är Certified Practitioner med behörighet att utbilda och handleda i JL Morenos filosofi och metod. Hon arbetar sedan tio år med marknad- och kommunikation, bland annat för LL-förlaget.

Läs mer om psykodrama som textutvecklingsverktyg:

Vad skiljer en skrivarkurs med psykodrama från psykodrama använd som terapeutisk metod?
Använd dubbeln för att fördjupa en karaktär.
En tråkig och dålig pjäs